Ciepłe, zdrowe i pożywne śniadanie to podstawa udanego poranka 🙂
Dziś przepis na pyszny omlet orkiszowy. Idealnie łączy się ze smakiem pomidora i bazylii, dlatego polecam zrobić taką prostą sałatkę jako dodatek.
Składniki:
- 3 łyżki płatków orkiszowych
- 1 jajko
- 1 czubata łyżka mąki żytniej pełnoziarnistej
- szczypiorek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Szczypior drobno kroimy, jajko wbijamy do miski, wszystkie składniki dokładnie łączymy widelcem i smażymy na średnim ogniu. Ja do smażenia użyłem łyżki oleju z orzeszków ziemnych.
Dzielcie się swoimi potrawami, zarówno tymi z naszych przepisów, jak i swoich, na instagramie oznaczając zdjęcia hashtagami #kuchniaszajn #szajn
Gwarantuję przynajmniej o jedno serduszko więcej ode mnie 😉
autor przepisu i zdjęć: Maciej Krajewski (16) – redaktor naczelny gazety szkolnej ,,Życie szkoły” oraz publicysta dwumiesięcznika lokalnego ,,Merkuriusz Mszczonowski”. Ma osiągnięcia w konkursach plastycznych oraz polonistycznych. Interesuje się gastronomią, językami, fotografią oraz plastyką