Koktajle najwygodniej przygotować w blenderze kielichowym. Jeśli nie macie, użyjcie tego ręcznego – też poradzi sobie bez problemu 🙂

1. Koktajl pobudzenie

  • ½ szklanki mleka roślinnego
  • mocne espresso
  • 2 łyżeczki kakao
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 4 daktyle bez pestek
  • 1 dojrzały banan

Blendujemy!

2. Koktajl super witamina

  • pęczek pietruszki
  • 1 pomarańcza obrana ze skórki
  • sok z połowy cytryny
  • ¾ szklanki wody

Dużo żelaza i witaminy C, blendujemy!


3. Słodki koktajl na drugie śniadanie

  • 1 gruszka pokrojona na kawałki – dobrze sprawdzi się mocno dojrzały owoc
  • ½ jabłka
  • 4 daktyle bez pestek
  • 1 dojrzały banan
  • ¾ szklanki mleka roślinnego
  • 2 łyżki nasion chia dodane po blendowaniu

Mniam!

Koktajle z kostką lodu to idealne posiłki na gorące lato i świetne rozwiązanie na drugie śniadanie w szkole. Za pojemnik na wynos może wam posłużyć zwykły słoik.

Ps. Czy wy też macie zawsze na początku sezonu otarcia od nowych butów? 🙂

autorka: Magda Komar (26) – tworzy kuchnię zdrową, naturalną, sięgającą korzeni z ziemi i ducha. Ubóstwia dania zrobione samemu, które dają radość nie tylko z jedzenia, ale też satysfakcję z naszego działania. Miesza smaki, aby przeżyć nowe doznania. Liczy na więcej niż monotonne klasyki; dania które wywołują uśmiech na twarzy lub gęsią skórkę. Z zawodu architekt, z zamiłowania szefowa kuchni, food stylistka, graficzka. Po godzinach organizuje miejskie akcje, restauracje, kocha street food i tylko czasem lubi siedzieć z herbatą pod kocem. Sweet Grass