Koktajle najwygodniej przygotować w blenderze kielichowym. Jeśli nie macie, użyjcie tego ręcznego – też poradzi sobie bez problemu 🙂
1. Koktajl pobudzenie
- ½ szklanki mleka roślinnego
- mocne espresso
- 2 łyżeczki kakao
- 2 łyżki płatków owsianych
- 4 daktyle bez pestek
- 1 dojrzały banan
Blendujemy!
2. Koktajl super witamina
- pęczek pietruszki
- 1 pomarańcza obrana ze skórki
- sok z połowy cytryny
- ¾ szklanki wody
Dużo żelaza i witaminy C, blendujemy!
3. Słodki koktajl na drugie śniadanie
- 1 gruszka pokrojona na kawałki – dobrze sprawdzi się mocno dojrzały owoc
- ½ jabłka
- 4 daktyle bez pestek
- 1 dojrzały banan
- ¾ szklanki mleka roślinnego
- 2 łyżki nasion chia dodane po blendowaniu
Mniam!
Koktajle z kostką lodu to idealne posiłki na gorące lato i świetne rozwiązanie na drugie śniadanie w szkole. Za pojemnik na wynos może wam posłużyć zwykły słoik.
Ps. Czy wy też macie zawsze na początku sezonu otarcia od nowych butów? 🙂
autorka: Magda Komar (26) – tworzy kuchnię zdrową, naturalną, sięgającą korzeni z ziemi i ducha. Ubóstwia dania zrobione samemu, które dają radość nie tylko z jedzenia, ale też satysfakcję z naszego działania. Miesza smaki, aby przeżyć nowe doznania. Liczy na więcej niż monotonne klasyki; dania które wywołują uśmiech na twarzy lub gęsią skórkę. Z zawodu architekt, z zamiłowania szefowa kuchni, food stylistka, graficzka. Po godzinach organizuje miejskie akcje, restauracje, kocha street food i tylko czasem lubi siedzieć z herbatą pod kocem. Sweet Grass